فهرست مطالب

فصلنامه انتظام اجتماعی
سال سیزدهم شماره 3 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا جزینی*، وحید بارانی پسیان، مهدی بهمدی صفحات 1-28
    زمینه و هدف

    یکی از عواملی که در وقوع جرایم تاثیر به سزایی دارد، مکان‏ها و مناطق جرم‏خیزی می‏باشد که مجرمین تمایل بیشتری برای فعالیت در این مکان‏ها از خود نشان می‏دهند. بافت‏های فرسوده شهری به علت مشکلات کالبدی امکان کنترل رسمی پلیس را محدود می‏سازند و فرصت ارتکاب جرم را افزایش می‏دهندهدف از این تحقیق بررسی تاثیر مدیریت پیشگیری انتظامی بر کاهش جرم بافت های فرسوده شهری می باشد.

    روش شناسی

    این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت کمی و از نظر روش از نوع توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری این تحقیق شامل کارشناسان انتظامی و کارشناسان و مدیران شهری شهر بیرجند می باشند. حجم نمونه 58 نفر بوده است که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه محقق ساخته است که روایی صوری و محتوایی آن با نظر خواهی از خبرگان آشنا به موضوع و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ 89/0 به دست آمده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون تی تک نمونه ای با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده شده است.

    یافته ها

    مقدار تی تک نمونه ای مشاهده شده تاثیر پیشگیری وضعی برکاهش جرم در بافت فرسوده (18/21t=)، تاثیر پیشگیری اجتماعی برکاهش جرم در بافت فرسوده (43/15t=) ، تاثیر گشت های انتظامی برکاهش جرم در بافت فرسوده (69/19t=)، تاثیر پاکسازی نقاط جرم خیز بر کاهش جرم در بافت فرسوده (54/18 t=) .در نهایت تاثیر مدیریت پیشگیری انتظامی از جرم برکاهش جرم در بافت فرسوده (39/23t=) تفاوت معناداری دارد.

    نتیجه گیری

    اجرای صحیح مدیریت پیشگیری انتظامی می تواند در کاهش جرم بافتهای فرسوده شهری موثر باشد.

    کلیدواژگان: مدیریت، پیشگیری انتظامی، جرم، بافت فرسوده، بیرجند
  • سعید امان پور*، نگار رحیم پور صفحات 29-66
    زمینه و هدف

    اعمال مجرمانه در کانون های جرم خیز که مکانی با میزان بالای وقوع جرایم است قرار می گیرد. وقوع جرایم در یک مکان، یک نقشه ظاهری را تولید می کند که توزیع فضایی جرایم در آن نمایش داده می شود. از این رو، هدف اصلی پژوهش حاضر تجزیه و تحلیل جغرافیایی کانون های جرایم مرتبط با مواد مخدر در شهر اهواز است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی-تحلیلی و از بعد روش شناسی، کمی است. جامعه آماری پژوهش، پرونده قضایی زندانی هایی زندان سپیدار شهر اهواز است که در مجموع مرتکب 300 فقره جرایم مرتبط با مواد مخدر در سال 1394 شده اند. جهت تجزیه و تحلیل فضایی داده ها و تولید نقشه جرایم مواد مخدر در شهر اهواز، از آزمون های آماری مانند توابع زمین آمار از مجموع ابزارهای کریجینگ و معکوس فاصله و توابع آمار فضایی از ابزارهایی مثل بیضی انحراف معیار و مرکز متوسط؛ و برخی روش های آماری گرافیک مبنا از جمله روش تخمین تراکم کرنل در نرم افزار سیستم اطلاعات جغرافیایی استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد با توجه به تحلیل توزیع کمی و کیفی جرایم مواد مخدر در شهر اهواز بیشترین جرایم در محدوده های مرکز، غرب و جنوب غربی و در محلات آخر آسفالت، خشایار، حصیرآباد، عین دو، کمپلو و گلدشت بوده است. کانون های اصلی جرایم مواد مخدر در محلات حصیر آباد، منبع آب، بیست متری و آسیاباد از منطقه هفت، خشایار و کمپلو، لشکر و شلنگ آباد از منطقه شش، آخر آسفالت از منطقه یک توزیع شده اند. بالاترین آمار نرخ جرایم مواد مخدر مربوط به شیشه با تعداد 106 فقره، تریاک 68 فقره و هرویین 39 فقره تعلق داشته است. مرکز متوسط کل جرایم منطبق بر مرکز شهر و بیضی انحراف معیار کل جرایم مرتبط با مواد مخدر با پراکندگی و گستردگی در بخش مرکزی و کشیدگی به سمت شمال شرق، غرب و جنوب غرب می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج تحلیل جرایم مواد مخدر نشان داد که الگوی توزیع جرایم مواد مخدر در شهر اهواز به صورت خوشه ای بوده است و مهم ترین کانون های جرایم مواد مخدر در شهر اهواز بر مرکز جغرافیایی شهر انطباق یافته است.

    کلیدواژگان: کانون های جرم خیز، مواد مخدر، سیستم اطلاعات جغرافیایی، شهر اهواز
  • امیر احمدی * صفحات 67-98
    زمینه و هدف

    تعهد اجتماعی و قانون‌گرایی در بین جوانان به‌عنوان نیروهای مولد اجتماعی، از امور مهم و تاثیرگذار به‌شمار می‌آید. لذا این پژوهش باهدف تحلیل تاثیر جهت‌گیری مذهبی و تاثیر آن بر تعهد اجتماعی و قانونگرایی انجام گرفته‌ است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و روش پژوهش پیمایشی است. جامعه‌آماری پژوهش جوانان شهرستان اسلام‌آبادغرب است. به‌عنوان نمونه پژوهش تعداد 384 نفر در رده سنی 29-18 سال از روش نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه‌های جهت گیری مذهبی، پرسشنامه تعهد اجتماعی و نیز پرسشنامه‏ قانون گرایی است. برای تایید روایی پرسشنامه از روایی محتوا، روایی همگرا و روایی واگرا استفاده شده است. روایی محتوا توسط نظرسنجی از اساتید خبره تایید گردید و براساس نتایج بدست آمده از خروجی‌های نرم افزار ابزار اندازه‏گیری از روایی همگرا و واگرای مناسب و شایسته برخوردار است. پایایی پرسشنامه نیز ازطریق ضریب آلفای کرونباخ، ضریب پایایی ترکیبی و ضریب پایایی مرکب تایید گردید. در این پژوهش از نرم‌افزار (SMART-PLS) بهره گرفته و از روش حداقل مربعات جزیی برای تحلیل داده‌ها استفاده شده است.

    یافته‌ها

    ضرایب به‌دست آمده از آزمون T نشان داد که: جهت‌گیری مذهبی بر تعهد اجتماعی (19/437) و جهت گیری مذهبی بر قانون‌گرایی (4/333) و تعهد اجتماعی بر قانون‌گرایی (5/750) تاثیر دارد. در بررسی نقش میانجی تعهد اجتماعی در تاثیرگذاری جهت‌گیری مذهبی بر قانون‌گرایی ، مقدار آزمون تست سوبل حدود (5/50) می باشد.

    نتیجه‌گیری

    اثر جهت‌گیری مذهبی بر تعهد اجتماعی و قانون‌گرایی تایید شد. همچنین متغیر تعهد اجتماعی می تواند نقش میانجی را بین جهت گیری مذهبی بر قانون گرایی داشته باشد.می توان نتیجه گرفت که اگر جوانان را به قانون‌گرایی ازطریق جهت گیری مذهبی تشویق نمود، بایستی بتوان تعهد اجتماعی را نیز در بین جوانان افزایش داد.

    کلیدواژگان: رفتارمذهبی، قانون گرایی، تعهد اجتماعی، جوانان، جهت گیری مذهبی
  • محمد صالحی *، سید مهدی احمدی بالادهی صفحات 99-128
    زمینه و هدف

    پیشگیری جرم از طریق محیط شناسی بر پایه یک تفکر ساده استوار است. وقوع جرایم گوناگون در جوامع مختلف تا حد زیادی از فرصت های موجود در محیط اطراف ناشی می شود. بنابراین می توان با ایجاد تغییراتی در آن ترتیبی اتخاذ نمود تا از میزان وقوع جرایم کاسته شود. هدف پژوهش حاضر، نقش محیط شناسی بر پیشگیری از جرم در استان مازندران می باشد.

    روش

    این پژوهش، از حیث هدف کاربردی است و از نظر ماهیت میدانی بوده و روش پژوهش، توصیفی- تحلیلی است جامعه آماری پژوهش را کلیه فرماندهان و مدیران سطح دوم(میانی) فرماندهی انتظامی استان مازندران به تعداد 483 نفر تشکیل می دهد که نمونه آماری براساس فرمول کوکران برابر با 214 نفر می باشد. برای گردآوری داده های پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته محیط شناسی و پرسشنامه محقق ساخته پیشگیری از جرم استفاده شده است که از نوع کمی می باشد. روایی پرسشنامه‌ها توسط روایی محتوایی و به وسیله اساتید و کارشناسان محترم انتظامی مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ به ترتیب 0.78و 0.82 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری همبستگی، رگرسیون و آزمون فریدمن با استفاده از نرم افزار SPSS استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می دهد که محیط شناسی با ضریب 0.639 اثر مثبت و معنادار بر پیشگیری از جرم دارد. همچنین ابعاد محیط شناسی(تعیین قلمرو، کنترل دسترسی، تصویر محیط، سخت کردن آماج جرم) اثر مثبت و معنادار بر پیشگیری از جرم دارند. با توجه به آزمون فریدمن نیز به ترتیب بیشترین میانگین اختصاص به تعیین قلمرو با 2.87 و سپس سخت کردن آماج جرم با 2.77، تصویر محیط با 2.29 و در نهایت کنترل دسترسی با 2.06 قرار داشته است.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاکی از آن است که توجه به اصول و شاخص های بهینه محیط شناسی می تواند در کاهش وقوع جرایم نقش بسزایی ایفا کند.

    کلیدواژگان: محیط شناسی، پیشگیری، جرم، استان مازندران
  • ابراهیم رجبی تاج امیر *، جواد افشاری صفحات 129-162
    زمینه و هدف

     کاهش موفقیت و کارایی ابزارهای سنتی پلیس در پیشگیری از جرم و بزهکاری باعث افزایش پدیده مجرمانه و ظهور شکل های نوین بزهکاری در جامعه شده است. که این امر مستلزم مشارکت هرچه وسیع تر تشکل های مردمی و نهادهای غیردولتی و دولتی با پلیس در پیشگیری از جرم می باشد. لذا هدف از این تحقیق شناسایی نقش پیشگیرانه پلیس در سیاست جنایی مشارکتی است.

    روش

     این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و به لحاظ ماهیت داده ها و شیوه اجرا، از نوع پژوهش های کیفی است. مشارکت کنندگان در این پژوهش شامل خبرگان و کارکنان کلانتری های سطح شهر تهران می‌باشند؛  نمونه گیری به شیوه هدفمند و به روش گلوله برفی تا حد اشباع نظری است که در این پژوهش تعداد 11 نفر می باشد.ابزار مورد استفاده جهت گردآوری داده ها مصاحبه نیمه ساختاریافته که برای روایی تحقیق از روش‌های بازبینی توسط همکاران و بررسی توسط مشارکت کنندگان استفاده شد. همچنین جهت پایایی از پایایی باز آزمون استفاده، که پایایی محاسبه شده برابر 93٪ است.برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل مضمون به صورت کد‌کذاری سه مرحله ای داده‌ها استفاده شده است.

    یافته ها

     بر اساس مصاحبه های صورت گرفته پیرامون نقش پیشگیرانه پلیس در سیاست جنایی مشارکتی در پژوهش حاضر تعداد286 مقوله شناسایی و منجر به تدوین تعداد 11 مفهوم شد که عبارتند از: مشارکت سازمان ها و ادارات دولتی، مشارکت سازمان های مردم نهاد، مشارکت اقشار مردم، مشارکت از طریق پیشگیری محله محور، آموزش عمومی، مشارکت در پیشگیری از جرایم سایبری، مشارکت از طریق افزایش آگاهی و تعامل، برگزاری جلسات با معتمدین، برون سپاری وظایف، مشارکت نهادهای علمی، فرهنگی واجتماعی، صلح و سازش از طریق عدالت ترمیمی.

    نتیجه گیری

     در شرایط کنونی جامعه، پلیس زمانی می تواند در عرصه تامین نظم و امنیت موفق باشد که از پتانسیل مردمی به عنوان یک سرمایه ملی و اجتماعی در مقوله سیاست جنایی مشارکتی پلیسی به نحو صحیح استفاده نماید که این مشارکت جامعه مدنی مستلزم مشارکتی فعال، هدفمند و سنجیده وفق برنامه های پیشگیری از جرم می باشد.

    کلیدواژگان: پلیس، پیشگیری، جرم، سیاست جنائی مشارکتی
  • محمدرضا یکتا، عبدالله شفیع آبادی * صفحات 163-192
    زمینه و هدف

    استفاده افراطی و غیرمناسب از اینترنت در حوزه‌های مختلف زندگی اختلال جدی وارد می‌کند. هدف اصلی پژوهش حاضر تحلیل کیفی عوامل موثر بر اعتیاد به اینترنت زنان 30-15 ساله بزهدیده پرونده‌های اخلاقی پلیس فتا در سال 1400 بوده است.

    روش

    روش پژوهش حاضر، کیفی با اتکا به نظریه داده بنیاد اشتروس و کوربین (1990)، جامعه آماری زنان 15 تا 30 ساله بزهدیده پرونده‌های اخلاقی پلیس فتا در سال 1400 و نمونه آماری 38 نفر بوده که تا اشباع نظری بدست آمده است. ابزار جمع‌آوری داده‌ها، مصاحبه نیمه‌ساختارمند و روش تحلیل براساس نظریه داده بنیاد بوده است.

    یافته‌ها

    یافته‌ها نشان داد در مجموع 92 کد باز در قالب 32 کد محوری و 10 کد اصلی عوامل اعتیاد به اینترنت در زنان بزهدیده پرونده‌های اخلاقی را پوشش دادند. به طور کلی، عواملی که در پدیده اعتیاد به اینترنت زنان بزهدیده نقش دارند در 3 دسته شرایط علی، زمینه‌ای و مداخله‎ای قرار می‌گیرند و به واسطه عوامل، راهبردهایی بکار گرفته می‌شود که متاسفانه منجر به پیامدهای منفی جبران‌ناپذیری می‌شوند.

    نتیجه‌گیری

    از جمله عوامل مهمی که در پدیده اعتیاد به اینترنت زنان 15 تا 30 ساله بزهدیده پرونده‌های اخلاقی پلیس فتا در سال 1400 نقش دارند، خلاء عاطفی، تنش و عدم آرامش در خانواده، دنبال تایید و تشویق، اعتماد بی‌جا، سطح سواد پایین، افراط و تفریط در مسایل مذهبی، تشنج و گسیختگی خانواده بودند که راهبرد بغرنج برقراری رابطه جنسی با جنس مخالف و دوست‌یابی و در نتیجه آن پیامد تلخ از بین رفتن اعتقادات و باورهای دینی، انتشار عکس و فیلم غیراخلاقی و تهدید و اخاذی را به دنبال داشت.

    کلیدواژگان: تحلیل کیفی، عوامل موثر، اعتیاد به اینترنت، پرونده های اخلاقی
  • محمودرضا محمودبابویی، حسین ذوالفقاری *، احمدرضا رادان، بهرام بیات صفحات 193-220
    زمینه و هدف

    رسانه‌ها با توجه به پیشرفت روزافزون بشری، شکل‌دهنده و منعکس‌کننده افکارعمومی هستند. رسانه ها، انسان را در خزانه بی‌پایان اطلاعات قرار داده و بدون مشارکت آن ها تصمیم‌ها به سامان نمی‌رسد. این مقاله با هدف شناسایی عملیات روانی - رسانه‌ای موثر بر تعامل سازمانی در مدیریت بحران‌های امنیتی تدوین شده است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، آمیخته است. جامعه آماری خبرگان، فرماندهان و مدیران حوزه‌های انتظامی و امنیتی و صاحب‌نظران دانشگاهی هستند که با روش نمونه‌گیری هدفمند در بخش کیفی 38 نفر و در بخش کمی 46 نفر از آنان انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها در بخش کیفی مصاحبه و در بخش کمی پرسش‌نامه محقق‌ساخته بود که روایی سازه و پایایی ترکیبی آن مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها در بخش کیفی از تحلیل مضمونی و در بخش کمی از مدل تایید عاملی سه‌سطحی در نرم‌افزار Smart PLS استفاده شد.

    یافته‌ها

     پس از تحلیل مضمونی متن مصاحبه‌های پیاده‌شده، 5 شاخص در فضای مجازی و 9 شاخص در محیط واقعی احصا شد. تحلیل داده‌های بخش کمی نشان داد که به ترتیب پاسخگویی سازمان‌ها و رضایت مندی مردم، تعامل دستگاه‌ها با یکدیگر، مقابله با ناهنجاری‌ها، پایبندی جامعه به ارزش‌های خودی، همبستگی جامعه، تحمل جامعه در برابر ناهنجاری، فعالیت‌ها و مراسم‌های مذهبی، بصیرت جامعه و شناخت دشمن، فعالیت رسانه‌ها در امیدافزایی، استفاده از نرم‌افزار داخلی، حفاظت حریم خصوصی، شفافیت و صداقت در ارایه اطلاعات و پایبندی جامعه به قانون بر تعامل سازمانی تاثیرگذار هستند.

    نتیجه‌گیری

     عملیات روانی - رسانه‌ای با شاخص‌های احصایی بر تعامل سازمانی در مدیریت بحران‌های امنیتی موثر است.

    کلیدواژگان: تعامل، انتظام ملی، بحران های امنیتی، رسانه، عملیات روانی
  • طاهره نوری * صفحات 221-225
    زمینه و هدف

    آمارهای رسمی ازدواج و طلاق کشور نشان می دهدکه ازدواج هر ساله نسبت به سال قبل کاهش و درصد طلاق افزایش یافته است. لذا در سال های اخیر توجه به مسئله شناسایی پیشایندهای طلاق مورد توجه قرار گرفته است. پژوهش حاضر با هدف شناسایی پیشایندهای موثر بر طلاق در خانواده های نظامی انجام شد.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ نوع تحقیق، کیفی است. جامعه مشارکت‌کننده، افراد مطلقه نظامی زن و مرد در سال 1399 هستند که به روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی انتخاب شدند. پس از مصاحبه با 20 نفر پاسخ های افراد به اشباع رسید. جمع آوری اطلاعات با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته، یادداشت برداری میدانی و مشاهده انجام شد. برای سنجش روایی و پایایی داده های کیفی، از درگیری پیوسته و طولانی مدت، مشاهده مداوم ، ذهنیت پیش رونده و از کمیته ی راهنما برای ارزیابی و اجرای برنامه ی مصاحبه استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل مضمون براساس مدل براون و کلارک(2006) صورت گرفت.

    یافته ها

    در مراحل تحلیل، مجموعا 108کد اولیه، 6 مضمون فرعی و 3 مضمون اصلی بدست آمد. یافته های موجود در قالب 3 مضمون اصلی پیشایندهای قبل از ازدواج، پیشایندهای حین ازدواج و پیشایندهای بعد از ازدواج مشخص شدند. پیشایندهای قبل از ازدواج به صورت نبود خصوصیات موثر درون فردی و عدم کفویت اولیه و پیشایندهای حین ازدواج به صورت مشکلات خانوده های اصلی و نبود شبکه های حمایتی و پیشایندهای بعد از ازدواج به صورت نبود ویژگیهای موثر درون زوجی و عدم پذیرش شرایط شغلی همسر طبقه بندی شدند.

    نتیجه گیری

    طلاق در خانواده های نظامی نتیجه نداشتن ویژگیهای موثر درون فردی و درون زوجی و مشکلات خانواده های مبدا زوجین است. لذا لازم است برای اجرای برنامه‌های پیشگیرانه و مداخله در بحران طلاق به پیشایندهای موثر بر طلاق توجه شود.

    کلیدواژگان: طلاق، پیشایندهای طلاق، خانواده، خانواده های نظامی
|
  • alireza jazini *, vahid barani, mehdi bahmadi Pages 1-28
    Background and Goal

    One of the factors that has a significant impact on occurrence of crimes is the high crime-potential places where criminals prefer for their criminal activities. Distressed and old urban areas provide higher opportunities for crime since their physical and structural limitations and problems limit police’s official access and control. The goal of this research is to investigate disciplinary crime prevention management activities on crime reduction in urban distressed and old areas.

    Methodology

    This research uses a descriptive-analytic method. Using purposive sampling method, a survey was conducted among a sample of 58 police and urban experts and managers in Birjand. Validity of the survey was obtained by expert opinions and Cronbach’s Alpha was used for reliability. SPSS Version 22 was used for descriptive analyses and statistical tests.

    Findings

    Results indicate that disciplinary crime prevention management has a significant impact on crime reduction in the distressed and old areas of Birjand. Situational prevention, social prevention, police patrols, and clearing the crime hotspots are factors that are effective on crime reduction in the distressed urban areas of Birjand.

    Conclusion

    Proper implementation of disciplinary crime prevention management can be effective in reducing crime in distressed and old urban areas.

    Keywords: management, disciplinary prevention, crime, distressed urban areas
  • saeed amanpor *, negar rahimpour Pages 29-66
    Background and Aim

    Criminal acts are located in crime hotspots, which is a place with a high rate of crime. The occurrence of crime in one place produces an apparent map that shows the spatial distribution of crime. Therefore, the main purpose of this study was to study the geographical centers of drug-related crimes in terms of causes and spatial distribution.

    Methodology

    The statistical population of the study is the case of prisoners of Sepidar prison in Ahvaz who committed a total of 300 drug-related crimes in 2015. Geographic information system models and tools were used to analyze the data and generate a map of drug crimes in Ahvaz.

    Results

    The highest incidence of drug-related crimes is in the central, western and southwestern areas and in the last areas of Asphalt, Khashayar, Hasirabad, Ein Do, Kemplo and Goldasht.

    Conclusion

    The results showed that the main centers of drug crimes in Hasirabad, water source, 20 meters and Asiabad from region 7, Khashayar and Kemplo, Lashkar and Sholangabad from region 6, the end of asphalt from region 1 with cluster pattern They are distributed. Glass, opium and heroin had the highest rates of drug crimes. The average center of total crimes corresponds to the city center and the ellipse is the standard deviation of all drug-related crimes with scattering and spread in the central part and stretching to the northeast, west and southwest.

    Keywords: Crime centers, drugs, GIS, Ahvaz
  • Amir Ahmadi * Pages 67-98
    Background and objectives

    Social commitment and rule of law are influential among young people as social productive forces. Therefore, this study aims to analyze the effect of religious orientation and its effect on social commitment and legalism.

    Methodology

    This research is a part of "applied research" in terms of purpose and the questionnaire is used and the statistical population is the youth research of Islamabad-e-Gharb city. As a research sample, 384 people in the age group of 18-29 years were selected by random sampling method. Content validity, convergent validity and divergent validity in evaluation were used to confirm the validity of the questionnaire and its measurement tools. The reliability of the questionnaire was obtained through Cronbach's alpha coefficient, combined reliability coefficient and composite reliability coefficient. In this research, software (SMART-PLS) has been used and partial least squares method has been used for data analysis.

    Findings

    The coefficients obtained from the T test showed that: Religious orientation has an effect on social commitment (19.443), religious orientation has an effect on legalism (4.333) and social commitment has an effect on legalism (5.750). In examining the mediating role of social commitment in the influence of religious orientation on legalism, the value of the Sobel test is about (5.50).

    Results

    The effect of religious orientation on social commitment and legalism was confirmed. Also, the social commitment variable can play a mediating role between religious orientation and legalism. It can be concluded that if young people are encouraged to legalize through religious orientation, social commitment should be possible among young people as well. increased.

    Keywords: Religious behavior, legalism, social commitment, youth, religious orientation
  • mohammad Salehi *, seyed mehdi ahmadi baladehi Pages 99-128
    Background and Aim

    Crime prevention through ecology is based on a simple thinking. The occurrence of various crimes in different societies is largely due to the opportunities available in the environment. Therefore, by making changes in it, an arrangement can be adopted to reduce the incidence of crimes. The purpose of this study is the role of environment on crime prevention in Mazandaran province.

    Method

    The research is applied in terms of purpose, which was conducted in the field by survey method with correlation analysis and its explanation in the statistical population. The statistical population of the study consists of all commanders and managers of the second (middle) level of the Disciplinary Command of Mazandaran Province in the number of 483 people, which is a statistical sample of 214 people. To collect research data, a researcher-made environmental questionnaire and a researcher-made crime prevention questionnaire were used, which are of a quantitative type. The validity of the questionnaires was confirmed by professors and respected law enforcement experts and its reliability was obtained using Cronbach's alpha formula of 0.78 and 0.82, respectively. To analyze the data, correlation, regression and Friedman test were used using SPSS software.

    Findings

    The research findings show that environment has a positive and significant effect on crime prevention. Also, environmental dimensions (determining the territory, access control, image of the environment, hardening the target of crime) have a positive and significant effect on crime prevention. According to Friedman test, the highest average was allocated to determining the area and then hardening the target of the crime, the image of the environment and finally access control.

    Conclusion

    The results indicate that paying attention to the principles and optimal environmental indicators can play a significant role in reducing the incidence of crime.

    Keywords: Environment, Prevention, Crime, Mazandaran Province
  • ebrahim rajabi *, Javad Afshari Pages 129-162
  • Mohammad Reza Yekta, Abdollah Shafiabadi * Pages 163-192
    Background and Aim

    Excessive and inappropriate use of the Internet in various areas of life is seriously disrupted. The main purpose of this study was to qualitatively analyze the factors affecting Internet addiction of women aged 15-30 years who were victims of ethical cases of FATA police in 2021.

    Method

    The method of this research is qualitative based on the data theory of the Strauss and Corbin Foundation (1990). Data collection tools were semi-structured interviews and analysis methods based on data theory.

    Results

    The results showed that a total of 92 open codes in the form of 32 central codes and 10 main codes of Internet addiction factors in women victims covered ethical cases. In general, the factors that play a role in the phenomenon of Internet addiction of women victims fall into three categories: causal, contextual and interventional conditions, and through the factors, strategies are used that unfortunately lead to irreparable negative consequences.

    Conclusion

    Emotional emptiness, tension and unrest in the family, seeking approval and encouragement, misplaced trust, low level of literacy, are among the important factors that play a role in the phenomenon of Internet addiction of women aged 15 to 30, victims of FATA police moral cases in 2021. Extravagance in religious matters was family convulsions and breakups, which led to the complicated strategy of having sex with the opposite sex and making friends, and as a result, the bitter consequences of the destruction of religious beliefs, the publication of immoral photos and videos, and threats and extortion.

    Keywords: Qualitative analysis, Effective factors, Internet addiction, Ethical cases
  • Mahmodreza Mahmodbabouei, Hosein Zolfaghari *, Ahmadreza Radan, bahram bayat Pages 193-220
    Background and objectives

    Due to the growing human progress, the media are formed and reflected in public opinion. The media put man in an endless treasure of information and decides without their participation. This paper aims to identify psychosocial-media operations affecting organizational interaction in the management of security crises.

    Methodology

    In terms of its objectives the present study is of an applied research type and in terms of method it is a mixed-method design study. The statistical population included experts, commanders and managers of law enforcement and security and academic experts who were selected by targeted sampling in the qualitative phase (38 individuals) and in the quantitative phase (46 individuals). The data collection tool was an interview in the qualitative phase, and in the quantitative phase, a researcher-made questionnaire whose structural validity and its composite reliability were confirmed. To analyze the data in the qualitative phase, the analysis of the theme and in the quantitative phase the three-level verification model was used in SMART PLS software.

    Findings

    After thematically analyzing the subject of the text of the interviews, 5 indicators were obtained in cyberspace and 9 indicators in real environments. Quantitative data analysis showed that the responses of organizations and the satisfaction of the people, the interaction of the agencies together, coping with abnormalities, community adherence to values, community solidarity, community tolerance against abnormalities, activities and religious ceremonies, community insight and the recognition of the enemy, media activity in promising, the use of internal software, privacy protection, transparency and integrity in providing information and community adherence to the law affect organizational interaction.

    Results

    The psychological-media operations with obtained indicators on organizational interaction are effective in managing security crises.

    Keywords: Interaction, National law, Security crises, Media, Psychological operations
  • Tahere Noori * Pages 221-225
    Background and Aim

    Official marriage and divorce statistics of the country show that marriage has decreased every year compared to the previous year and the divorce rate has increased. Therefore, in recent years, the issue of identifying the antecedents of divorce has been considered. The aim of this study was to identify the antecedents affecting divorce in military families.

    Method

    This research is applied in terms of purpose and qualitative in terms of type of research. Participating population are male and female military divorces in 1399 who were selected by purposive sampling and snowball sampling. After interviewing 20 people, people's responses were saturated. Data collection was performed using semi-structured interviews, field notes and observation. To assess the validity and reliability of qualitative data, continuous and long-term engagement, continuous observation, progressive mentality and the steering committee were used to evaluate and implement the interview plan. Data analysis was performed using thematic analysis method based on Brown and Clark (2006) model. In this way, data were identified from the text of each interview. Then the initial codes were extracted and by examining the codes, the format of the themes was identified and the codes related to each theme were placed under it. In the next step, the themes were defined and named and finally the report was compiled.

    Results

    In the analysis stages, a total of 108 initial codes, 6 sub-themes and 3 main themes were obtained. Findings were identified in the form of three main themes: premarital antecedents, intramuscular antecedents, and postmarital antecedents. Pre-marital antecedents in the form of lack of effective interpersonal characteristics and lack of initial competence and pre-marital antecedents in the form of main family problems and lack of support networks and post-marital antecedents in the form of lack of effective intra-marital characteristics and non-acceptance of spouse employment conditions Were.

    Conclusion

    Divorce in military families is the result of lack of effective intra-individual and inter-marital characteristics and problems of the couple's families. Therefore, it is necessary to pay attention to the preconditions affecting divorce in order to implement preventive programs and intervene in the divorce crisis.

    Keywords: Identification, Divorce precedents, Collection family